Top

210 SEO Google’s SEO Ranking Factors

seo

210 SEO Google’s SEO Ranking Factors

200+10 παράμετροι της Google για σωστό SEO.

Εδώ θα βρείς τις 200+10 παραμέτρους που απαιτεί
η Google με τα τελευταία δεδομένα της ώστε να σε κατατάξει και να σε ταξινομήσει σωστά. Θα μπορείς μόνιμα να συμβουλεύεσαι και να διορθώνεις οποιοδήποτε περιεχόμενο αλλά και το Website σου με σωστή βελτιστοποίηση.

Για πιο εύκολη κατανόηση του άρθρου παρακάτω παρατίθενται 9 κύριες κατηγορίες με τις υποκατηγορίες τους.


1. Παράγοντες τομέα (Domain Factors).


Ηλικία του domain.

1. Η χρονική διαφορά μεταξύ δύο domain αν είναι  λίγοι μήνες δεν έχει μεγάλη σημασία στο Ranking. Σε περίπτωση που μεσολαβούν χρόνια αυτό παίζει ρόλο στην κατάταξη.

Domain – Keyword.

2. Σε κάθε main domain αν υπάρχει η λέξη κλειδί δεν είναι απαραίτητο να ευνοείται. Ωστόσο αν κατέχουμε μια λέξη κλειδί στο κύριο domain αυτό λειτουργεί ως σήμα συνάφειας για τους  200+10 SEO Google’s Ranking Factors

Keyword σαν πρώτο συνθετικό.

3. Αν ξεκινάει με την πρώτη λέξη κλειδί το domain , έχει πλεονέκτημα σε σχέση με domains που έχουν το keyword στη μέση ή στο τέλος.  Σε χειρότερη θέση είναι τα domains που δεν περιέχουν καθόλου την λέξη κλειδί.

Διάρκεια καταχώρησης Domain.

4. Για την Google όταν ένα domain πληρώνεται για πολλά χρόνια από την αρχή θεωρείτε πολύτιμο, σε σχέση με τα ονόματα ιστότοπων που πληρώνονται μια φορά τον χρόνο.

Keyword σε τομέα.

5. Ένα keyword που εμφανίζεται στο sub-domain μπορεί να ενισχύσει την κατάταξη.

Ιστορία του τομέα.

6. Ένας ιστότοπος που έχει μεταβλητή ιδιοκτησία (αγορά από άλλον χρήστη) είναι και καλό και κακό. Αν υπάρχει χρήση σύμφωνα με τους κανονισμούς της Google μπορούμε εύκολα να κάνουμε reset και να μην υπάρχουν μελλοντικά προβλήματα. Σε αντίθετη περίπτωση, αν ο παλιός ιδιοκτήτης έχει τιμωρηθεί με penalty, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα. Αγοράζουμε παλιότερα domain μόνο όταν είμαστε έμπειροι χρήστες και ξέρουμε τι κάνουμε.

Domain ακριβούς αντιστοίχισης.

7. Ενδέχεται να δώσουν ένα μικρό πλεονέκτημα. Αν όμως το EMD είναι χαμηλής ποιότητας τότε είναι ευάλωτο στις ενημερώσεις EMD.

Ιδιωτικό έναντι δημόσιο Who-is.

8. Παρατηρείται το φαινόμενο κάποιοι webmasters να έχουν ενεργοποιημένη την προστασία προσωπικών δεδομένων. Αυτό δεν είναι καλό σύμφωνα με τους 200+10 SEO Google’s Ranking Factors. Πρέπει να εμφανίζονται όλα τα στοιχεία μας και οι προσωπικές μας πληροφορίες να ταυτοποιούνται με τα στοιχεία που κάναμε την αγορά στον provider. Έτσι κερδίζουμε ένα πλεονέκτημα στην ευρετηρίαση των μηχανών αναζήτησης.

Penalized Who-is Owner.

9. Αυτό είναι αρκετά κακό για τους αυτούς που κάνουν μεθοδολογίες black hat. Αν η Google θεωρήσει έναν χρήστη ως spammer του δίνει penalty. Αυτό έχει σαν συνέπεια να θεωρηθεί ο χρήστης spammer σε όλο τον λογαριασμό του σαν webmaster. Δηλαδή σε όσες ιστοσελίδες έχει το δικαίωμα admin.

Country Code τομείς.

10. Οι επεκτάσεις με κωδικό χώρας (.gr, .uk, .it etc) ευνοούνται στην κατάταξη των αποτελεσμάτων αναζητήσεων μόνο  για αναζητήσεις  προερχόμενες από τις συγκεκριμένες  χώρες. Σε αντιστάθμισμα αυτού περιορίζεται η ορατότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

2. Παράμετροι επιπέδου σελίδας.

Keyword στην ετικέτα τίτλου.

11. Δεν είναι τόσο σημαντικός παράγοντας όσο ήταν παλιά, αλλά παραμένει παρ’ όλα αυτά να είναι ένας από τους παράγοντες για SEO Ranking.

Keyword στην αρχή του τίτλου.

12. Οι ετικέτες τίτλου που ξεκινούν με μια λέξη κλειδί αποδίδουν καλύτερα από τις ετικέτες τίτλου με την λέξη κλειδί προς το τέλος της ετικέτας.

Λέξη κλειδί στην ετικέτα περιγραφής.

13. Η Google δεν χρησιμοποιεί την meta-tag περιγραφής ως βασικό σήμα κατάταξης. Ωστόσο η ετικέτα περιγραφής μπορεί να επηρεάσει θετικά το CTR , το οποίο αποτελεί βασικό παράγοντα κατάταξης.

Λέξη κλειδί στην ετικέτα H1.

14. Τα meta-tags H1 διαβάζονται από τον αλγόριθμο σαν δεύτερη ετικέτα τίτλου. Η Google χρησιμοποιεί αυτό το meta-tag σαν δεύτερο σήμα συνάφειας μετά την ετικέτα τίτλου.

TF – IDF.

15. Έχει να κάνει με το πόσο συχνά εμφανίζεται μια λέξη σε ένα περιεχόμενο και την κατανόηση, από τον αλγόρυθμο, το πόσο σχετική είναι η λέξη με τη σελίδα. Διαβάστε περισσότερα για το TF – IDF.

Μήκος περιεχομένου.

16. Γενικότερα το περιεχόμενο με πολλές λέξεις καλύπτει ένα μεγαλύτερο φάσμα αναγνωστών. Έτσι το προτιμάει η Google και το κάνει πιο ορατό στην κατάταξη. Τα μικρότερα άρθρα δεν τα προτιμάει ο αλγόριθμος καθώς δεν ικανοποιεί αναλογικά πολλούς αναγνώστες.

Πίνακας περιεχομένου.

17. Η χρήση ενός πίνακα από περιεχόμενα μπορεί να βοηθήσει την Google να καταλάβει καλύτερα το περιεχόμενο μιας σελίδας. Επίσης έχει θετικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα των συνδέσμων της ιστοσελίδας.

Πυκνότητα των Keywords .

18. Κάποτε ήταν σημαντικός παράγοντας. Η Google χρησιμοποιεί αυτό τον παράγοντα για να καθορίσει το θέμα μιας ιστοσελίδας. Σήμερα δεν είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες για SEO αλλά χρησιμοποιείται σε ένα ποσοστό. Η αλόγιστη χρήση και επανάληψη πολλές φορές στο keyword δρα αρνητικά για το site.

LSI Keywords.

19. Είναι λέξεις με περισσότερες από μία σημασίες. Για παράδειγμα, στην λέξη “Panda”. Αυτή η λέξη έχει δύο ερμηνείες. Το Panda είναι ένα συμπαθητικό ζωάκι, είναι ταυτόχρονα και πρόγραμμα antivirus. Αυτές οι λέξεις LSI εξετάζονται προσεκτικά από τις μηχανές αναζήτησης ώστε να βγάλουν νόημα στο τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν για να τις κατατάξουν σωστά στα αποτελέσματα των αναζητήσεων.

Λέξεις κλειδιά LSI σε τίτλο και περιγραφή.

20. Πιθανόν να βοηθήσουν στον τίτλο και την περιγραφή των LSI λέξεων, όπως και στην προηγούμενη παράγραφο.

Η σελίδα καλύπτει το θέμα σε βάθος.

21. Οι σελίδες που καλύπτουν κάθε γωνία του περιεχομένου έχουν ευνοϊκότερη θέση από τις σελίδες που καλύπτουν μόνο ένα θέμα.

Ταχύτητα φόρτωσης σελίδας μέσω HTML.

22. Τόσο η Google όσο και η Bing χρησιμοποιούν την ταχύτητα φόρτωσης σελίδας ως έναν σημαντικό παράγοντα κατάταξης. Οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να υπολογίσουν με ακρίβεια την ταχύτητα του Site σας με βάση τον κώδικα HTML της σελίδας σας.

Ταχύτητα φόρτωσης σελίδας μέσω Chrome.

23. Η Google χρησιμοποιεί τα δεδομένα του χρήστη για να βελτιώσει τη διάρκεια φόρτωσης σελίδας. Με αυτόν τον τρόπο μετράει πόσο γρήγορα φορτώνεται μια σελίδα.

Χρήση του AMP.

24. Παρόλο που δεν είναι άμεσος παράγοντας κατάταξης της Google, το AMP μπορεί να αποτελέσει παράγοντα κατάταξης στις κινητές συσκευές. Συγκεκριμένα στην έκδοση Carousel των ειδήσεων της Google.

Ταίριασμα οντότητας.

25. Αν το περιεχόμενο μιας σελίδας ταιριάζει με την οντότητα που αναζητά ο χρήστης, τότε η σελίδα μπορεί να πάρει ώθηση στην κατάταξη SEO.

Google Hummingbird.

26. Η αλλαγή αλγόρυθμου βοήθησε την Google να κατανοήσει καλύτερα το περιεχόμενο μιας σελίδας, πέρα από τις λέξεις κλειδιά.

Διπλό περιεχόμενο.

27. Το διπλότυπο περιεχόμενο ή και το ελαφρώς τροποποιημένο επηρεάζει αρνητικά την κατάταξη μιας ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης.

Rel=Canonical.

28. Αν χρησιμοποιηθεί σωστά αυτή η ετικέτα μπορεί να εμποδίσει την Google να τιμωρήσει τον ιστότοπό σας για διπλό περιεχόμενο και κατά συνέπεια penalty.

Βελτιστοποίηση εικόνας.

29. Οι εικόνες στέλνουν σημαντικές πληροφορίες στην Google όσο αναφορά το όνομα του αρχείου, του κειμένου, του τίτλου, της περιγραφής και της λεζάντας.

Μέγεθος ενημερώσεων περιεχομένου.

30. Ευνοεί ένα πρόσφατα δημοσιευμένο ή ενημερωμένο περιεχόμενο. Αυτό συμβαίνει για αναζητήσεις που στηρίζονται στην ημερομηνία και στον χρόνο. Στις εμφανίσεις φαίνεται η τελευταία ενημέρωση μιας σελίδας για ορισμένες σελίδες.

Μέγεθος ενημερώσεων περιεχομένου.

31. Έχει σημασία ως παράγοντας ενημέρωσης μιας σελίδας. Οι τροποποιήσεις και οι αλλαγές είναι πιο σημαντικό από μια αλλαγή που θα κάνουμε στην σειρά μερικών λέξεων.

Ενημερώσεις του ιστορικού σελίδων.

32. Η συχνότητα των ενημερώσεων σελίδων παίζει ρόλο στη φρεσκάδα. Έτσι παίζει ρόλο κάθε πότε ενημερώνουμε την σελίδα μας. Είναι κάθε μέρα; κάθε βδομάδα; ή μιά φορά τον χρόνο;

Προβολή λέξης κλειδιού.

33. Η εμφάνιση ενός keyword στις πρώτες 100 λέξεις του περιεχομένου μιας σελίδας σχετίζεται με την κατάταξη της πρώτης σελίδας Google.

Keyword σε H2, H3 Meta-Tags.

34. Η εμφάνιση της λέξης κλειδιού στα meta-tags H2 και H3 βοηθάει στο να κατανοήσει η Google τη δομή της σελίδας.

Ποιότητα εξωτερικού συνδέσμου.

35. Η εξωτερική σύνδεση με ιστότοπους που έχουν καλύτερη βαθμολογία από την δική σας είναι δείγμα εμπιστοσύνης για την Google. Ο <<μικρός>> πρέπει να σέβεται τον <<μεγάλο.>>

Θέμα εξερχόμενης σύνδεσης.

36. Σύμφωνα με τον αλγόριθμο, η Google μπορεί να χρησιμοποιήσει το περιεχόμενο σελίδων στις οποίες έχετε εξωτερική σύνδεση ως σήμα συνάφειας. Για παράδειγμα αν έχετε μια σελίδα με θέμα τα αυτοκίνητα και συνδεθείτε με μια σελίδα που το θέμα της είναι η ταινία cars, τότε η Google διαβάζει το θέμα της σελίδας σας πως είναι η ταινία και όχι γενικά το αυτοκίνητο.

Γραμματική και ορθογραφία.

37. Η σωστή γραμματική και ορθογραφία είναι δείγμα ποιότητας για τις μηχανές αναζήτησης. Αν και δεν ξέρουμε ακόμα την σημαντικότητα αυτού του παράγοντα.

Περιεχόμενο από άλλες σελίδες.

38. Μέγιστος παράγοντας για την Google είναι το πρωτότυπο περιεχόμενο που δεν έχει δημοσιευθεί σε άλλες σελίδες. Αν υπάρχει copy paste από άλλες σελίδες τότε δεν πρόκειται να έχουμε καλή κατάταξη.

Ενημερωμένη έκδοση για κινητές συσκευές.

39. Αν η σελίδα σας είναι βελτιστοποιημένη για κινητές συσκεύες αυτό επιβραβεύεται, ενώ σε διαφορετική περίπτωση όχι.

Ευχρηστία για κινητές συσκεύες.

40. Τα websites που έχουν τη δυνατότητα οι χρήστες τους να τα χρησιμοποιούν με ευκολία είναι ένα πλεονέκτημα για το SEO.

Κρυφό περιεχόμενο σε κινητό.

41. Το κρυφό περιεχόμενο για κινητές συσκεύες ενδέχεται να μην είναι καλό σημάδι σε σχέση με το ορατό. Αν το περιεχόμενο είναι χρήσιμο θα πρέπει να είναι ορατό.

Χρήσιμο συμπληρωματικό περιεχόμενο.

42. Αποτελεί ένα σήμα ποιότητας μιας σελίδας για ευνοϊκότερη κατάταξη. Για παράδειγμα οι σελίδες που έχουν θέμα μετατροπείς νομισμάτων, ή και σελίδες με διαδραστικό περιεχόμενο.

Περιεχόμενο κρυμμένο πίσω από Tabs.

43. Αν κάποιος χρειάζεται να κάνει extra click για να του εμφανιστεί μια καρτέλα, αυτό θεωρείται κρυφό περιεχόμενο που δεν είναι καλό σημάδι.

Αριθμός Outband Links.

44. Αν υπάρχουν πολλά do-follow links αυτό μπορεί να βλάψει την κατάταξη της ιστοσελίδας.

Multimedia.

45. Χρειάζεται να υπάρχουν πολυμέσα στο περιεχόμενο, δηλαδή εικόνες, videos για να θεωρηθεί ποιοτικό και να πάρει καλή κατάταξη.

Αριθμός Internal Links.

46. Δείχνει την σημασία μιας σελίδας σε σχέση με τις άλλες σελίδες του website. Έτσι χρειάζεται να έχουμε αρκετές εσωτερικές συνδέσεις μετάβασης.

Ποιότητα Internal Links.

47. Οι εσωτερικοί σύνδεσμοι από τις έγκυρες σελίδες του domain έχουν καλύτερο αποτέλεσμα από αυτές με χαμηλότερο Page Rank.

Broken links.

48. Αν υπάρχουν αρκετά broken links αυτό είναι σημάδι εγκαταλειμμένου ιστότοπου με προβλήματα στην ορατότητα στις μηχανές αναζήτησης.

Επίπεδο ανάγνωσης.

49. Το επίπεδο του αναγνωστικού κοινού η Google το εκτιμά. Υπάρχουν 2 κατηγορίες πάνω στο συγκεκριμένο factor. Η πρώτη κατηγορία υποστηρίζει πως το περιεχόμενο θα πρέπει να είναι κατανοητό από πολλές μάζες ανθρώπων. Η άλλη κατηγορία υποστηρίζει πως το περιεχόμενο για να θεωρηθεί ποιοτικό θα πρέπει να είναι κατανοητό μόνο από αναγνώστες πανεπιστημιακού επιπέδου.

Affiliate links.

50. Είναι σύνδεσμοι θυγατρικών εταιριών και δεν βλάπτουν στην κατάταξη. Αν όμως έχετε πάρα πολλούς, ο αλγόριθμος δίνει μεγαλύτερη προσοχή και έχετε πιο καλή κατάταξη από το αν υπάρχει μόνο ένα Affiliate Link που προωθείτε συνεχώς. Αν καταλάβει ο αλγόρυθμος πως προμοτάρετε συνέχεια ένα συγκεκριμένο link συγκεκριμένης θυγατρικής θεωρεί πως <<ανήκετε>> σε κάποια εταιρεία και δεν σας δίνει καλό score.

Σφάλματα κωδικοποίησης και HTML.

51. Πολλά σφάλματα κωδικοποίησης και HTML είναι σημάδι ιστοσελίδας χαμηλής ποιότητας. Πολλοί σύμβουλοι του SEO πιστεύουν πως αν υπάρχει καλή κωδικοποίηση είναι ποιοτικό σημάδι.

Domain Authority.

52. Το υψηλό DA θεωρείται ποιοτικός παράγοντας και κατατάσσεται σε υψηλότερα επίπεδα από ένα άλλο Domain Authority με χαμηλότερο score.

Page Authority.

53. Οι σελίδες με μεγάλο PA ξεπερνούν σε κατάταξη τις σελίδες με χαμηλότερο Page Authority. Αυτός ο παράγοντας όμως δεν είναι απόλυτα συσχετισμένος.

Μήκος URL Domain.

54. Οι μεγάλες διευθύνσεις με πολλούς χαρακτήρες URL δεν ευνοούνται σε σχέση με τα domain που περιέχουν λιγότερους χαρακτήρες.

Διεύθυνση URL.

55. Ένα website που έχει συσχέτιση ονόματος της Homepage και του Domain URL, έχει μια ώθηση σε σχέση με Sites που δεν έχουν στην Homepage τους συνθετικό παρόμοιο με το URL.

Human editors.

56. Αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ, ωστόσο η Google έχει καταθέσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα σύστημα που επιτρέπει στους Human Editors να επηρεάζουν τα αποτελέσματα κατάταξης.

Page Category.

57. Η κατηγορία στην οποία εμφανίζεται η σελίδα είναι ένα σήμα συνάφειας. Μια σελίδα που ανήκει σε μια στενά συγγενική κατηγορία μπορεί να πάρει μια σχετική ώθηση σε σχέση με μια σελίδα που κατατίθεται κάτω από μια μη σχετιζόμενη κατηγορία.

WordPress tags.

58. Σύμφωνα με το Yoast για να βελτιωθεί σημαντικά το SEO πρέπει να συνδέσετε ένα κομμάτι περιεχομένου με ένα άλλο, ή μια ομάδα θέσεων μεταξύ τους.

Λέξη κλειδί στο URL.

59. Είναι ένας από τους 200+10 παράγοντες για SEO. Άλλοι υποστηρίζουν πως πλέον αυτό δεν ισχύει ή έχει μειωθεί κατά πολύ η σημαντικότητά του.

URL String.

60. Οι κατηγορίες στην συμβολοσειρά διευθύνσεων URL διαβάζονται από την Google και παρέχουν ένα σήμα για το θέμα της σελίδας.

Παραπομπές και πηγές.

61. Τα ερευνητικά κείμενα, οι παραπομπές και οι πηγές αποτελούν ένδειξη ποιότητας. Αυτό το υποστηρίζουν πολλοί SEO σύμβουλοι, ωστόσο η ίδια η Google δεν το επιβεβαιώνει.

Bullets and Numbered Lists.

62. Η Google προτιμάει το περιεχόμενο με κουκίδες και αριθμούς γιατί θεωρεί πως αυτό το γεγονός δηλώνει φιλικότητα ανάγνωσης προς τον χρήστη.

Προτεραιότητα σελίδας στο Sitemap.

63. Η προτεραιότητα μιας σελίδας κατοχυρώνεται μέσω του αρχείου sitemap.xml και επηρεάζει θετικά την κατάταξη.

Πολλοί εξερχόμενοι σύνδεσμοι.

64. Ορισμένες σελίδες που έχουν πολλούς εξωτερικούς συνδέσμους αποσπούν την προσοχή από το κύριο περιεχόμενο με αποτέλεσμα να μην θεωρείται ποιοτική μεθοδολογία.

Ποσότητα άλλων Keywords.

65. Αν η σελίδα έχει αρκετές άλλες λέξεις κλειδιά, αυτό είναι ένα σήμα ποιότητας.

Ηλικία σελίδας.

66. Η Google προτιμάει το Updated Content και το φρέσκο. Μια παλιότερη όμως σε ηλικία σελίδα που ενημερώνεται τακτικά ξεπερνάει την απόδοση μιας νεότερης σελίδας.

Φιλική διάταξη προς τον χρήστη.

67. Το κύριο περιεχόμενο γίνεται άμεσα ορατό σε διάταξη σελίδας υψηλότερης ποιότητας.

Parked domains.

68. Μειώνεται η προβολή αναζήτησης για τα Parked Domains σύμφωνα με μια ενημέρωση της Google που έγινε το 2011 στη συγκεκριμένη παράγραφο.

Χρήσιμο περιεχόμενο.

69. Η Google είναι σε θέση να κάνει διάκριση μεταξύ περιεχομένου χρήσιμου και ποιοτικού.

3. Παράγοντες επιπέδου ιστότοπου.

Περιεχόμενο με μοναδικά στατιστικά στοιχεία.

70. Η Google επισήμανε πως είναι πρόθυμη να τιμωρήσει ιστότοπους που δεν έχουν μοναδικό περιεχόμενο και ειδικότερα site μικρής δυναμικής θυγατρικών.

Contact Us Page.

71. Τα στοιχεία επικοινωνίας θα πρέπει να είναι αρκετά και να ταυτίζονται με τα στοιχεία πληροφορίας του Who-is. Αυτό θεωρείται ποιοτικό περιεχόμενο για τo SEO.

Domain Trust.

72. Ένα πρόσφατο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Google πιστοποιεί την κατάταξη αποτελεσμάτων αναζήτησης με βάση την εμπιστοσύνη του Domain Trust Rank. Είναι ένας σημαντικός παράγοντας.

Αρχιτεκτονική ιστότοπου.

73. Η Google οργανώνει θεματικά το περιεχόμενο όταν υπάρχει σωστή αρχιτεκτονική τοποθεσιών και δομήσεων Content. Επίσης βοηθάει την πρόσβαση στο Google-bot ώστε να κάνει Indexing όλες τις σελίδες του Website.

Site updates.

74. Πολλοί σύμβουλοι SEO πιστεύουν πως οι ενημερώσεις ιστότοπων παράγουν έναν παράγοντα φρεσκάδας. Αυτό συμβαίνει όταν προστίθεται νέο περιεχόμενο στον ιστότοπο.

Presence of Sitemap.

75. Οι σελίδες κατατάσονται ευκολότερα βελτιώνοντας την ορατότητα όταν υπάρχει ο χάρτης ιστότοπου.

Site Uptime.

76. Λόγο συντήρησης ιστότοπων ή διακομιστών υπάρχουν χρόνοι διακοπής με ενδεχόμενο να βλάψουν το site. Πρέπει αυτού του είδους τα προβλήματα να διορθωθούν αλλιώς η Google αποδυναμώνει την ιστοσελίδα.

Τοποθεσία διακομιστή.

77. Ένας σημαντικός παράγοντας για γεωγραφικές αναζητήσεις είναι σε ποια τοποθεσία θα φιλοξενήσει την ιστοσελίδα ένας Server. Έτσι σε αναζητήσεις που ο Server για παράδειγμα είναι στην Ολλανδία, υπάρχει πλεονέκτημα κατάταξης σε σχέση με τις άλλες χώρες.

Πιστοποιητικό SSL.

78. Η Google επιβεβαίωσε πως χρησιμοποιεί το HTTPS για σήμα καλής κατάταξης σε ιστότοπους.

Terms of service & Privacy.

79. Ένα δείγμα ποιότητας για την Google είναι να φιλοξενούμε στο Site μας μια σελίδα για τους όρους χρήσης και μια άλλη για την πολιτική απορρήτου. Επίσης αυτές οι σελίδες βελτιώνουν τον δείκτη EAT. (Expertise Authority Trustworthiness).

Διπλό περιεχόμενο στα Meta Tags.

80. Σε περίπτωση που υπάρχουν διπλές πληροφορίες στις ετικέτες μας αυτό μειώνει την ορατότητα του Site μας στις μηχανές αναζήτησης. Μέσω του εργαλείου της Google (Search Console) μπορούμε να εντοπίσουμε και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.

Breadcrumb Navigation.

81. Η Google χρησιμοποιεί αυτή την παράμετρο στο σώμα μιας ιστοσελίδας για να κατηγοριοποιήσει πληροφορίες από την σελίδα στα αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτό είναι φιλικό προς τον χρήστη και τον βοηθά να γνωρίζει που βρίσκεται πριν ανοίξει την σελίδα.

Mobile Optimized.

82. Οι περισσότερες πλέον αναζητήσεις πραγματοποιούνται μέσα από κινητές συσκεύες και λιγότερο από Desktop ή Laptop. Αυτό το λαμβάνει υπόψιν η Google και σε περίπτωση που ο ιστότοπος δεν είναι βελτιστοποιημένος για κινητά, τότε δεν βγαίνετε μπροστά στα αποτελέσματα. Επιπλέον μπορεί να δεχτείτε Penalty.

YouTube.

83. Λόγω του ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι αναζητήσεις μέσω του YouTube, η Google το επιβεβαίωσε και προτιμάει να τοποθετεί τα Videos ακόμα και στην πρώτη κεντρική σελίδα των οργανικών αποτελεσμάτων.

Ευχρηστία ιστότοπου.

84. Είναι σημαντικό το Website να είναι εύχρηστο για να έχει καλές βαθμολογίες όσο αναφορά την ευχρηστία, την εύκολη πλοήγηση, τον χρόνο παραμονής χρήστη κλπ.

Χρησιμοποίηση Google Analytics και Search Console.

85. Υπάρχει περίπτωση η κατάταξη του site να ανέβει αν χρησιμοποιούνται σωστά αυτά τα δύο εργαλεία. Αυτό το υποστηρίζουν αρκετοί χρήστες η ίδια η Google όμως δεν το έχει επιβεβαιώσει.

Κριτικές χρηστών – φήμη ιστοσελίδας.

86. Οι θετικές κριτικές των χρηστών σε προϊόντα ή υπηρεσίες που τυχόν παρέχονται μέσα από ένα Website βοηθάει στην καλή κατάταξη των αποτελεσμάτων αναζητήσεων.

4. Παράγοντες επανασυνδέσμων.

Ηλικία τομέα.

87. Οι επανασύνδεσμοι που έχουν μεγάλη ηλικία από παλιά domains είναι ισχυρότεροι από συνδέσμους νεότερων domains.

Συνδεδεμένοι κύριοι τομείς.

88. Όσο περισσότερα συνδεδεμένα κύρια Domain έχετε, τόσο καλύτερη κατάταξη θα έχετε. Αυτός είναι κύριος παράγοντας Indexing για τον αλγόριθμο. Αυτό το επιβεβαιώνει μια μελέτη που παρουσίασε η Google σε επισκεψιμότητα ιστότοπου 1.000.000 χρηστών.

Σύνδεσμοι από ξεχωριστές διευθύνσεις IP κατηγορίας C.

89. Βοηθούν στην κατάταξη ένας αριθμός ξεχωριστών IP διευθύνσεων. Αυτό υποδηλώνει πως έχετε επισκέπτες από διάφορα μέρη και είναι πολύ καλός SEO παράγοντας για Ranking.

Αριθμός σελίδων.

90. Ο συνολικός αριθμός των σελίδων σύνδεσης βοηθάει στην βαθμολογία του ιστότοπου.

Backlink Anchor Text.

91. Τα Anchor texts παρέχουν πιο ακριβείς περιγραφές ιστοσελίδων ακόμα και από τις ίδιες της ιστοσελίδες. Τα Anchor Texts στέλνουν λιγότερες πληροφορίες σε περίπτωση που είναι υπερβολικά βελτιστοποιημένα. Για παράδειγμα η χρησιμοποίηση σε μεγάλο αριθμό. Αυτό θεωρείται Spam. Ισχυρό σήμα σχετικότητας έχουμε όταν χρησιμοποιούμε μικρό αριθμό Anchor Texts.

Alt Tag για εικόνες.

92. Στο πεδίο Alt στις εικόνες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σχετικό κείμενο για καλύτερη κατάταξη.

Συνδεδεμένοι τομείς με κατάληξη .edu και .gov

93. Πολλοί SEO σύμβουλοι χρησιμοποιούν αυτές τις δυο καταλήξεις και πιστεύουν πως βοηθάνε μια ιστοσελίδα. Αυτά είναι Links από πανεπιστήμια και κυβερνητικά Links. Η Google δήλωσε πως αγνοεί τέτοιου είδους συνδέσεις για κατάταξη.

Page Authority Rank.

94. Το PA μιας σελίδας παραπομπής ήταν και είναι ένας σημαντικός παράγοντας ποιότητας για κατάταξη.

Domain Authority.

95. Το DA ενός τομέα παίζει ρόλο στην αξία του συνδέσμου.

Σύνδεσμοι από ανταγωνιστές.

96. Πολύτιμες είναι οι άλλες σελίδες των ανταγωνιστών σας αν είστε στην ίδια κατηγορία, σε συγκεκριμένο Keyword.

Ανανεωμένες συνδέσεις ιστότοπων.

97. Μερικοί πιστεύουν πως η Google δεν έχει εμπιστοσύνη στον ιστότοπο σας μέχρι να συνδεθείτε με ανανεομένες ιστοσελίδες από την ίδια κατηγορία θεμάτων με το δικό σας Site.

Σύνδεσμοι από Bad Neighborhoods.

98. Αν έχετε συνδεθεί με τέτοιου είδους κακούς γείτονες αυτό θα βλάψει τον ιστότοπο σας.

Guest Posts.

99. Τα Links που προέρχονται από guest posts εξακολουθούν να έχουν μεγάλη αξία. Αν όμως το παρακάνετε αυτό μεώνει την αξία.

Links από διαφημίσεις.

100. Οι σύνδεσμοι των διαφημίσεων δεν πρέπει να ακολουθούνται. Όμως η Google μπορεί να φιλτράρει και να εντοπίσει συνδέσμους διαφημίσεων.

Homepage authority.

101. Οι συνδέσεις με την homepage μιας σελίδας είναι σημάδι ποιότητας για το Site και κατ’ επέκταση του συνδέσμου που οδηγεί στην αρχική σελίδα.

Nofollow Links.

102. Το πιο αμφιλεγόμενο θέμα όσο αναφορά τα ζητήματα περί SEO. Γενικά δεν είναι καλό να ακολουθούμε συνδέσμους No-follow. Οι περισσότεροι όμως σίγουρα έχουν No-follow links. Αν αυτό γίνεται με φυσικό τρόπο, δηλαδή λίγα Links, αυτό υποδεικνύει ένα φυσικό προφίλ.

Ποικιλία των τύπως συνδέσεων.

103. Αν έχουμε μεγάλο ποσοστό συνδέσεων που προέρχονται από μια πηγή (δηλαδή από σχόλια σε Forums, σχόλια σε ιστοσελίδες) δεν είναι καλό. Θα πρέπει να έχουμε ποικιλία σε τύπους συνδέσεων.

Sponsored Links ή άλλες λέξεις γύρω από το Link.

104. Η αξία ενός Website μειώνεται όταν υπάρχουν λέξεις όπως <<χορηγοί>>, <<συνεργάτες>>, <<διαφημιστικοί σύνδεσμοι>> κλπ.

Σύνδεσμοι περιεχομένου.

105. Οι σύνδεσμοι που περιλαμβάνονται μέσα στο περιεχόμενο ενός άρθρου είναι ισχυρότεροι από αυτούς που βρίσκονται έξω από το περιεχόμενο.

Υπερβολικά Redirect 301 προς σελίδες.

106. Τα Back-links που προέρχονται από Redirect 301 μειώνουν το Page-rank σύμφωνα με την Google.

Εσωτερικό Link Anchor Text.

107. Αυτό είναι σήμα συνάφειας. Σύμφωνα με αυτό οι εσωτερικοί συνδέσμοι έχουν μικρότερη σημασία από το Anchor Text που προέρχεται από εξωτερικά Sites.

Link Tittle Attribution.

108. Είναι το κείμενο που εμφανίζεται όταν τοποθετούμε το Pointer του ποντικιού πάνω από ένα σύνδεσμο. Αυτό θεωρείται ασθενές σήμα συνάφειας.

Συγκεκριμένες καταλήξεις χωρών.

109. Βοηθάει καλύτερα την κατάταξη αν η λήψη συνδέσμων προέρχονται από την ίδια χώρα. Αυτό γίνεται στο κύριο Domain και όχι σε Sub-domains. Αν πάρουμε για παράδειγμα Link από Ελλάδα και το Site είναι από Ελλάδα αυτό βοηθάει στο να έχουμε καλύτερη κατάταξη, αλλά μόνο για την Ελλάδα.

Τοποθεσία συνδέσμου σε περιεχόμενο.

110. Μεγάλη σημασία έχουν τα Links που είναι τοποθετημένα στην αρχή ενός Content παρά στη μέση, ή στο τέλος.

Τοποθεσία Link σε σελίδα.

111. Είναι σημαντικό όταν υπάρχει εμφανής σύνδεσμος σε σελίδα. Ο σύνδεσμος που ενσωματώνεται στο περιεχόμενο μιας σελίδας είναι πιο ισχυρός από ένα σύνδεσμο που βρίσκεται σε υποσέλιδο ή σε πλευρική γραμμή.

Linking Domain Relevancy.

112. Ένα Link που προέρχεται από ένα ίδιο Niche με το δικό μας είναι σημαντικά ισχυρότερο από ένα άλλο άσχετο ιστότοπο. Έτσι αν έχουμε ιστότοπο με θέμα ανταλακτικά αυτοκινήτων θα πρέπει τα Links που παίρνουμε να είναι της ίδιας κατηγορίας.

Page Level Relevancy.

113. Ένας σύνδεσμος από μια σχετική σελίδα έχει επίσης περισσότερη αξία.

Λέξη κλειδί συνδέσμων στον τίτλο.

114. Ο σύνδεσμος από μια σελίδα που περιέχει τη λέξη κλειδί στον τίτλο, γίνεται ισχυρότερος.

Θετική ταχύτητα συνδέσμου.

115. Ο σύνδεσμος από ιστότοπο με θετικό σημείο αναφοράς την ταχύτητα, παίρνει ώθηση στα αποτελέσματα, γιατί δείχνει την αύξηση της δημοτικότητας του ιστότοπου.

Αρνητική ταχύτητα συνδέσμου.

116. Μπορεί να μειώσει την δημοτικότητα του site επομένως και την κατάταξη του.

Σύνδεσμοι από Hub-pages.

117. Η λήψη συνδέσμων από σελίδες που θεωρούνται κορυφαίοι κόμβοι ή πόροι σε ένα συγκεκριμένο θέμα είναι σήμα για κατάταξη.

Σύνδεσμοι από μεγάλα Sites με καλό Authority.

118. Έχουν περισσότερη σημασία από Site άγνωστα στο ευρύ αναγνωστικό κοινό με μικρό Authority.

Links from Wikipedia.

119. Η λήψη συνδέσμων από την Wikipedia δείνει εμπιστοσύνη στα μάτια της Google. Παρ’ολα αυτά οι σύνδεσμοι από την Wikipedia είναι No-follow.

Συν-Εμφανίσεις.

120. Η Google ενημερώνεται σχετικά με το τι είναι μια σελίδα και τι εκπροσωπεί όταν μπροστά και πίσω από τα Back-links υπάρχουν λέξεις που βοηθούν.

Ηλικία του Back-link.

121. Οι παλιότεροι συνδέσμοι έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από ότι οι νεότεροι. Αυτό το επιβεβαιώνει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Google.

Σύνδεσμοι από Real Sites έναντι Splogs.

122. Υπάρχουν εκατομύρια Site που είναι πραγματικά και κάποια, που είναι μικρότερα σε αριθμό, Fake. Για να μπορεί η Google να αξιολογήσει και να καταλάβει πια από αυτά είναι τα πραγματικά διαβάζει τα Links και από τα δυο. Ένα σημείο που καταλαβαίνει η Google το κατά πόσο είναι πραγματική μια ιστοσελίδα είναι από την αλληλεπίδραση των χρηστών. Αν δεν υπάρχει αυτή θεωρείται Splog.

Προφίλ φυσικού συνδέσμου.

123. Τα Natural Link profiles κατατάσσονται σε υψηλά επίπεδα και είναι ανθεκτικά σε τυχόν ενημερώσεις από εκείνα που χρησιμοποιούν τεχνικές Black-hat, που είναι για την συλογή Back-links με όχι νόμιμο τρόπο για τους κανονισμούς της Google.

Reciprocal Links.

124. Είναι οι συνδέσμοι που μοιράζουμε με ένα άλλο Site. Η ανταλαγή δηλαδή συνδέσμων, μεταξύ 2 Sites. Αν γίνεται αυτό σε μεγάλο βαθμό καλό είναι να το μειώσουμε.

Σύνδεσμοι περιεχομένου των χρηστών.

125. Η Google μπορεί να καταλάβει έναν σύνδεσμο από επίσημο Site όπως το WordPress.com από έναν σύνδεσμο που έχουμε δημιουργήσει εμείς οι ίδιοι μέσω του WordPress. Παράδειγμα bestnbaplayer.wordpress.com.

Σύνδεσμοι από Redirect 301.

126. Οι συνδέσεις που προέρχονται από ανακατεύθυνση 301 μπορεί να μην είναι ισχυρές σε σχέση με έναν άμεσο σύνδεσμο. Ο Matt Cutts υποστηρίζει πως οι σύνδεσμοι από 301 έχουν ίδια αξία με τους άμεσους.

Χρήση του Schema.org.

127. Οι σελίδες που υποστηρίζουν τα Micro-Formats (μικρο-πληροφορίες όπως Ratings, Reviews, Prices etc) στην εμφάνιση των αποτελεσμάτων των αναζητήσεων έχουν μεγαλύτερη εύνοια από την Google.

Trust-Rank του συνδέσμου Site.

128. Η αξιοπιστία του ιστότοπου που συνδέεται με εσάς καθορίζει το ποσοστό της αξιοπιστίας σας.

Αριθμός εξερχόμενων συνδέσεων στη σελίδα.

129. Η βαθμολογία ενός Site όσο αναφορά το ποσοστό των εξωτεριών συνδέσεων είναι ποικίλο. Ιστοσελίδα με πάρα πολλά εξωτερικά Links δεν περνά από Page-Rank σε σχέση με ένα Site που έχει λιγότερα.

Συνδέσμοι σε Forums.

130. Η Google δεν λαμβάνει υπόψιν πλέον τα Links που προέρχονται από Forums. Λόγω της πολύ υψηλής ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

World Count of Linking Content.

131. Ένας σύνδεσμος θεωρείται πολύτιμος όταν βρίσκεται μέσα σε Content 1000 λέξεων παρά από έναν σύνδεσμο που βρίσκεται μέσα σε μια δημοσίευση 100 λέξεων.

Ποιότητα συνδέσμου περιεχομένου.

132. Τα Links που βρίσκονται μέσα σε Content με μεγάλη αξία είναι μεγάλης αξίας και αυτά για την Google, σε αντίθεση με αυτά που έχουν κακό περιεχόμενο.

Site-wide Links.

133. Οι συνδέσμοι σε όλη την τοποθεσία είναι συμπιεσμένοι για να θεωρηθούν ως ένας σύνδεσμος.

5. Αλληλεπίδραση χρηστών.

Rank-Brain.

134. Είναι ένας αλγόριθμος της Google που σαν κύρια χρήση μετράει τον τρόπο που αλληλεπιδρούν οι χρήστες με τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ποσοστό οργανικού CTR για ένα Keyword.

135. Παίζει ρόλο στην ταξινόμηση οι σελίδες που έχουν μεγάλο CTR σε συγκεκριμένη λέξη κλειδί.

Organic CTR για όλα τα Keywords.

136. Ένα σήμα δείκτη ποιότητας ανθρώπινης αλληλεπίδρασης είναι η προϋπόθεση οργανικών Click όλων των Keywords. Έτσι η κατάταξη είναι ευνοούμενη.

Bounce Rate.

137. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα συζητήσεων για τους SEO 200+10 παράγοντες για Ranking. Οι σελίδες με υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης σε συγκεκριμένη αναζήτηση δεν θεωρούνται ποιοτικές σε σχέση με τα Site που ο χρήστης μένει αρκετή ώρα μέσα σε ένα Site. Μια μελέτη για το SEM-Rush ταυτοποίησε την συσχέτιση μεταξύ του ποσοστού εγκατάλειψης και της κατάταξης της Google.

Direct Traffic.

138. Η Google παίρνει πληροφορίες από τον Google Chrome για να διαπιστώσει τον αριθμό άμεσων επισκεπτών. Έτσι οι ιστότοποι που έχουν αρκετούς Direct Visitors κατατάσονται πιο ψηλά, με ιστότοπους με μικρό ποσοστό Direct Visitors. Η πιο πάνω μελέτη SEM-Rush επίσης επιβεβαιώνει αυτό το γεγονός.

Returning Visitors.

139. Τα Site με επαναλαμβανόμενη επισκεψιμότητα έχουν καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζητήσεων των μηχανών αναζήτησης.

Pogosticking.

140. Είναι ένας ειδικός τύπος αναπήδησης. Έτσι, αν κάποιος χρήστης ψάχνει κάτι στα αποτελέσματα, πατάει Click και πηγαίνει στην ιστοσελίδα. Αν δεν ικανοποιηθεί σύμφωνα με αυτό που βρήκε ξαναγυρίζει στα αποτελέσματα και βλέπει το αμέσως επόμενο. Αν βρει αυτό που πραγματικά ψάχνει και τον ικανοποιεί αυτό το γεγονός είναι θετικό σημάδι για το Site σας. Αυτό δεν είναι δύσκολο να καταγραφεί από την Google διότι ο χρήστης μένει περισσότερη ώρα σε αυτό που ψάχνει και τον ικανοποιεί αφού προηγουμένος είχε περιηγηθεί σε προηγύμενα Site που δεν τον κάλυψαν.

Αποκλεισμένα Site.

141. Η Panda χρησιμοποιεί αυτή την λειτουργία ως σήμα ποιότητας. Η Google όχι. Κάποιοι υποστηρίζουν πως και η Google μπορεί να το λαμβάνει υπόψιν λόγο Panda.

Σελιδοδείκτες Chrome.

142. Είναι θετικό για ένα site να το επισκέπτεται ο χρήστης μέσα από τα Bookmarks. Η Google συλλέγει πληροφορίες από τα δεδομένα χρήσης του Google Chrome για αυτή την περίπτωση.

Αριθμός σχολίων.

143. Τα πολλά σχόλια σε μια ιστοσελίδα σίγουρα βοηθάνε σαν σήμα αλληλεπίδρασης και ποιότητας χρήστη. Έτσι βοηθάνε παράλληλα και στην κατάταξη.

Χρόνος παραμονής σε ένα Site.

144. Είναι ένας πολυ σημαντικός παράγοντας όταν αυτό γίνεται μέσα από την μπάρα αναζητήσεων. Όσο μεγαλύτερης διάρκειας είναι το Click παραμονής του χρήστη στην σελίδα, τόσο καλύτερα για εσάς. Αυτό αναφέρεται ως Click μεγάλης διάρκειας.

6. Ειδικοί κανόνες αλγόριθμου Google.

Query Deserves Freshness.

145. Αν υπάρχουν ερωτήματα σε σελίδες η Google δίνει φρεσκάδα σε αυτές τις αναζητήσεις.

Query Deserves Diversity.

146. Το ερώτημα αξίζει την διαφορετικότητα. Η Google προσθέτει ποικιλία SERP για διφορούμενες λέξεις κλειδιά.

Ιστορικό περιήγησης χρήστη.

147. Οι ιστότοποι που επισκεπτόμαστε τακτικά εμείς οι ίδιοι έχουν ενίσχυση στις αναζητήσεις μας.

Ιστορικό αναζήτησης χρηστών.

148. Τα αποτελέσματα αναζητήσεων επηρεάζονται από τις τελευταίες ή μεταγενέστερες αναζητήσεις. Για παράδειγμα, αν κάνουμε αναζήτηση στη λέξη <<ποδόσφαιρο>> και στη συνέχεια <<σπίτι>>, το πιθανότερο είναι να ταξινομηθεί πρώτα το <<σπίτι>>.

Featured Snippets.

149. Σύμφωνα με μια μελέτη SEM-Rush η Google επιλέγει αυτά τα αποκόμματα βάση συνδυασμού χρήσης HTTP, συνδυασμού μήκους περιεχομένου και μορφοποίησης.

Geo Targeting.

150. Καλύτερη θέση στην κατάταξη παίρνουν τα Site με τοπική διεύθυνση διακομιστή και επέκταση ονόματος σε συγκεκριμένη χώρα.

Ασφαλής αναζήτηση.

151. Αν είναι ενεργοποιημένη η ασφαλής αναζήτηση τότε στα αποτελέσματα δεν θα εμφανίζονται Site με περιεχόμενο για ενήλικες ή με μη επιτρεπτό περιεχόμενο για τους κανονισμούς των μηχανών αναζητήσεων.

Google+.

152. Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει. Για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι να το απενεργοποιήσει η Google, αν έχουμε λογαριασμό Google+ θα εμφανιζόμαστε σε ηψηλές θέσεις κατάταξης για τους κύκλους.

YMYL Keywords.

153. Η Google αξιολογεί καλύτερα τις λέξεις κλειδιά που χωρίζονται με αποσοποιητικό. Για παράδειγμα η φράση <<τα χρήματά σου ή η ζωή σου>>.

Καταγγελίες DMCA.

154. Η Google έχει το δικαίωμα να κατεβάσει ιστοσελίδες μετά από νόμιμη καταγγελία DMCA.

Διαφορετικότητα Domain.

155. Η ενημέρωση Bigfoot προσθέτει περισσότερα πεδία σε κάθε σελίδα SERP.

Συναλλαγές αναζητήσεων.

156. Τα αποτελέσματα της Google είναι μερικές φορές διαφορετικά για Keywords που έχουν να κάνουν με τις αγορές, όπως για παράδειγμα αναζητήσεις πτήσεων.

Τοπικές αναζητήσεις.

157. Όταν κάνουμε τοπική αναζήτηση, η Google τοποθετεί σε ειδική θέση τοπικά αποτελέσματα αναζητήσεων πάνω από τα πρώτα οργανικά.

Κουτί για Top ιστορίες.

158. Το πλαίσιο των Top Stories ενεργοποιείται για ορισμένες λέξεις κλειδιά.

Προτίμηση στα μεγάλα Brand Names.

159. Μετά από ενημέρωση του Vince, η Google δίνει πρωτοπορία σε μεγάλα Brands για ορισμένα Keywords.

Shopping Results.

160. Ορισμένες φορές εμφανίζονται αποτελέσματα αγορών σε οργανικές αναζητήσεις συνήθως σε ηλεκτρονικά μαγαζιά μέσω διαδικτυακών αγορών.

Αποτελέσματα εικόνας.

161. Οι εικόνες Google εμφανίζονται πολλές φορές στα κανονικά οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης.

Easter Egg Results.

162. Η Google δίνει πολλά αποτελέσματα για Easter Eggs. Στην αναζήτηση εικόνων <Atari Breakout> στα αποτελέσματα εικόνων αναπαράγεται και μπορείς να παίξεις εκείνη την στιγμή το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Single Site Results for Brands.

163. Παίρνουμε πολλά αποτελέσματα για Brands σε λέξεις κλειδιά με λέξεις κλειδιά Domain ή συγκεκριμένης μάρκας από τον ίδιο ιστότοπο.

Payday Loans Update.

164. Αυτός είναι ένας ειδικός αλγόριθμος που έχει σχεδιαστεί προκειμένου να καθορίσει τις Spam καταχωρήσεις.

7. Brand Signals.

Brand Name Anchor Text.

165. Το κείμενο που προέρχεται από Brand είναι ισχυρό σημάδι για τους SEO 200+10 παράγοντες για Ranking.

Επώνυμες αναζητήσεις.

166. Οι περισσότεροι χρήστες ψάχνουν στην μπάρα αναζήτησης για μάρκες. Εάν οι χρήστες αναζητούν το δικό σας εμπορικό σήμα τότε η Google καταλαβαίνει πως είστε πραγματικό Βrand.

Μάρκα και αναζητήσεις με Keywords.

167. Οι χρήστες αναζητούν μια συγκεκριμένη λέξη κλειδί μαζί με το εμπορικό σας σήμα. Σε αυτή την περίπτωση η Google σας δίνει αύξηση κατάταξης.

Likes σε Facebook σελίδες.

168. Τα πολλά Likes υποδηλώνουν την δημοτικότητα ενός Brand.

Twitter με ακόλουθους.

169. Ένα Twitter Account με χιλιάδες Followers υποδηλώνει ένα δημοφιλές Brand.

Official Linkedin Company Page.

170. Οι πιο πολλές επιχειρήσεις έχουν εταιρικό Linkedin Profile.

Γνωστός συγγραφέας.

171. Στα αποτελέσματα αναζήτησης οι πληροφορίες που συνδέονται με τα προφίλ που έχουν επαληθευτεί, έχουν υψηλότερη κατάταξη από αυτά που δεν είναι επαληθευμένα. Έτσι οι χρήστες πατάνε πιο εύκολα πάνω στα κορυφαία επαληθευμένα αποτελέσματα.

Νομιμότητα των Social Accounts.

172. Η Google κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για να ελέγξει τους λογαριασμούς Social Media για το αν είναι πραγματικοί ή ψεύτικοι. Η συμπεριφορά της Google είναι διαφορετική σε ένα προφιλ με 10.000 ακόλουθους και 2 αναρτήσεις, από ένα άλλον προφιλ με 10.000 Followers αλλά με περισσότερη αλληλεπίδραση λόγω πολλών post.

Brand Mentions σε κορυφαίες ιστορίες.

173. Τα πραγματικά μεγάλα Brands έχουν ειδική εμφάνιση στην τοποθεσία Top Stories. Μερικές μάρκες έχουν πληροφορίες από την δική τους ιστοσελίδα στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων.

Unlinked Brand Mentions.

174. Τα brands γίνονται Mention χωρίς να υπάρχει Clickable Link. Αυτό το καταλαβαίνει η Google και το υπολογίζει σαν να υπάρχει κανονικά Link.

Brick and Mortal τοποθεσία.

175. Οι πραγματικές επιχειρήσεις έχουν γραφεία και φυσικό χώρο με πραγματική διεύθυνση με οδό και αριθμό. Η Google εξετάζει δεδομένα τοποθεσίας για να το επιβεβαιώσει.

8. Παράμετροι Spam στις ιστοσελίδες.

Panda Penalty.

176. Το συγκεκριμένο Penalty λειτουργεί για να μειώσει την ορατότητα στην αναζήτηση από ιστοσελίδες που είναι χαμηλής ποιότητας.

Σύνδεσμοι προς κακιές γειτονιές.

177. Αν υπάρχει σύνδεση με κακιές γειτονιές αυτό μειώνει την ορατότητα του Site. Παράδειγμα, ένα newsletter μιας επιχείρησης που ο παραλήπτης λαμβάνει το Email στο Spam Folder του.

Ανακατευθύνσεις.

178. Τα Sneaky Redirects είναι πολύ επικίνδυνα για μια ιστοσελίδα. Αποτέλεσμα αυτού, είναι η τιμωρία του Site καθώς επίσης και το De-indexed του.

Αναδυόμενα διαφημιστικά παράθυρα.

179. Όλα αυτά αποσπούν την προσοχή του χρήστη από το περιεχόμενο και είναι σημάδι ιστότοπου χαμηλής ποιότητας.

Διάφορα αναδυόμενα παράθυρα.

180. Ιστότοποι που εμφανίζουν αναδυόμενα παράθυρα πλήρους σελίδας για κινητές συσκεύες τιμωρούνται.

Υπερβολική βελτιστοποίηση.

181. Όσοι έχουν στην ιστοσελίδα τους υπερβολικό βελτιστοποιημένο περιεχόμενο τιμωρούνται. Για παράδειγμα υπερβολικός αριθμός Keywords σε ένα άρθρο.

Περιεχόμενο χωρίς περιεχόμενο.

182. Μια ακόμα ευρεσιτεχνία της Google περιγράφει το πως μπορεί η Google να καταλάβει το Gibberish Content. Αυτό είναι χρήσιμο για το φιλτράρισμα που δημιουργείται αυτόματα από το ευρετήριο του.

Σελίδες θυρών.

183. Η Google θέλει η σελίδα που εμφανίζεται στον χρήστη κατά την κατάταξη των αποτελεσμάτων, να είναι και η ίδια σελίδα που θα δει ο χρήστης. Αν υπάρχει ανακατεύθυνση, αυτό το γεγονός δεν το συμπαθούν οι μηχανές αναζήτησης.

Πολλές διαφημίσεις σε σχέση με το περιεχόμενο.

184. Αν υπάρχουν υπερβολικά διαφημιστικά μηνύματα σε σχέση με το περιεχόμενο αυτό τιμωρείται.

Απόκρυψη συνδέσμων συνεργατών.

185. Όταν προσπαθούμε να κρύψουμε Affiliate Link με τη μέθοδο του Cloacking αυτό επιφέρει ποινή.

Fred.

186. Είναι μια σειρά ενημερώσεων της Google που έγινε το 2017. Ο Fred στοχεύει σε ιστότοπους περιεχομένου χαμηλής αξίας που προσφέρουν περισσότερα έσοδα στους ιδιοκτήτες τους.

Affiliate Sites.

187. Είναι πλέον γνωστό πως η Google δεν συμπαθεί Sites που έχουν δοθεί από θυγατρικές εταιρείες στους συνεργάτες τους. Ιστοσελίδες που έχουν έσοδα μέσω των θυγατρικών υποβάλλονται σε πρόσθετους ελέγχους από την Google.

Auto-generated Content.

188. Αυτό μπορεί να το κατανοήσει η Google και να σας δώσει κυρώσεις σε σχέση με την κατάργηση του Indexing δηλαδή της ευρετηρίασης.

Σμίκρυνση του Page-rank.

189. Αν δεν ακολουθούμε όλους τους εξερχόμενους συνδέσμους αυτό είναι ένα σημάδι παιχνιδιού στο σύστημα.

IP Address σαν Spam.

190. Αν μια διεύθυνση IP χαρακτηριστεί σαν Spam, αυτό μπορεί να έχει επίδραση σε όλους τους ιστότοπους αυτού του διακομιστή.

Meta-tag Spamming.

191. Η συμπλήρωση των Keywords συμβαίνει και στα Meta-tags. Αν η Google καταλάβει πως προσθέτετε Keywords στις ετικέτες τίτλου και περιγραφής, προκειμένου να είστε Algo, σας δίνει ποινή.

9. Παράμετροι εκτός ιστότοπου.

Hacked Site.

192. Αν ο ιστότοπός σας έπεσε θύμα πειρατών, πέφτει και από τα αποτελέσματα αναζήτησης. Στην πραγματικότητα η μηχανή αναζήτησης ολοκληρώθηκε με De-indexed, αφού η Google θεώρησε πως πέσατε θύμα από πειρατών.

Αφύσικη εισροή συνδέσμων.

193. Μια ξαφνική εισροή πολλών επισκεπτών στο Site είναι σίγουρα αποτέλεσμα μιας Offline καμπάνιας, για παράδειγμα από τηλεόραση.

Penguin Penalty.

194. Αν ένας ιστότοπος έχει πληγεί από Penguin Penalty δεν είναι εύκολα ορατός στην αναζήτηση. . H Penguin φιλτράρει κακούς συνδέσμους και επιβάλει κυρώσεις όχι μόνο στα αποτελέσματα, αλλά και σε όλο το Site.

Προφίλ Link με υψηλό ποσοστό συνδέσμων χαμηλής ποιότητας.

195. Τέτοια Link θεωρούνται αυτά που προέρχονται από τεχνικές Black-hat όπως τα σχόλια σε Forums.

Σύνδεσμοι από μη σχετιζόμενους ιστότοπους.

196. Τα πολλά Back-links που προέρχονται από ιστοσελίδες που δεν ταυτίζονται με το δικό μας Site, αυξάνουν τις πιθανότητες για ποινή.

Unnatural Links Warning.

197. Η ανίχνευση αφύσικων συνδέσμων Google στην κονσόλα αναζήτησης Google έκανε την ίδια την εταιρεία να στείλει χιλιάδες μηνύματα.

Συνδέσμοι ευρετηρίου χαμηλής ποιότητας.

198. Αν έχουμε Back-links από ιστότοπους χαμηλής ποιότητας οδηγούμαστε σε ποινή από την Google.

Widget Links.

199. Όταν ο χρήστης τοποθετεί ένα widget στο Site του η Google κάνει αυτόματη παρακίνηση.

Σύνδεσμοι από την ίδια κατηγορία C IP.

200. Παίρνοντας μεγάλο αριθμό συνδέσεων από Sites στην ίδια IP, αυτό βοηθάει την Google να καταλάβει πως οι σύνδεσμοι σας προέρχονται από ένα δίκτυο ιστολογίου.

Poison Anchor Text.

201. Είναι σε παρένθεση δηλητηριασμένο Anchor Text και ένα σημάδι Hacking στο Site. Αυτό βλάπτει την κατάταξη του Site.

Αφύσικη σύνδεση Spike.

202. Με ένα άλλο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Google για το 2013, εξηγείται ο τρόπος με τον οποίο η Google εντοπίζει αν είανι παράνομη ή νόμιμη η μεγάλη εισροή επισκεπτών στην σελίδα μας.

Σύνδεσμοι άρθρων και δελτίων τύπου.

203. Αυτές οι δυο στρατηγικές Link Building θεωρούνται ως Link Scheme σε πολλές περιπτώσεις.

Χειροκίνητες ενέργειες.

204. Είναι σημάδι Black-hat Link Building και δεν είναι νόμιμο σύμφωνα με τους παράγοντες για Ranking.

Selling Links.

205. Σε περίπτωση που κάποιος πουλάει Links σε ιστοσελίδες μικρότερης δυναμικής από την δική του αυτό τον βλάπτει και το Site του δεν είναι εύκολα ορατό.

Google Sandbox.

206. Οι νέοι σε ηλικία ιστότοποι αν έχουν μεγάλη και ξαφνική εισροή συνδέσμων πολλές φορές τοποθετούνται στο Google Sandbox που περιορίζει προσωρινά την γενική ορατότητα.

Χορός Google.

207. Αυτός ανακατεύει προσωρινά τις βαθμολογίες. Ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Google μπορεί να καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο κάποιος προσπαθεί να παίξει τον αλγόριθμο.

Εργαλείο Disavow.

208. Με αυτό το εργαλείο επιτρέπεται να κάνεις διορθωτικές κινήσεις για μια ποινή που έχεις δεχτεί από μια χειροκίνητη ή μια αυτοματοποιημένη ποινή του αλγόριθμου. Έτσι μπορείς να αφαιρέσεις την ποινή σταδιακά αφού πρώτα είσαι Ok σύμφωνα με τους κανονισμούς SEO.

Αίτημα επανεξέτασης.

209. Με αυτό το εργαλείο ακυρώνεται μια ποινή αν κάνεις επιτυχημένη επανεξέταση του Site σου.

Προσωρινά Link Schemes.

210. Αυτό είναι μια ενέργεια μη νόμιμη σύμφωνα με τους κανονισμούς της Google. Η εταιρεία εντοπίζει χρήστες που δημιουργούν Spammy Links και γρήγορα τα κατα

Εάν δεν μπορείς να υλοποιήσεις μία ή περισσότερες απο τις παραπάνω παραμέτρους ζήτησε ελεύθερα την υποστήριξη των Golden Boys of SEO.

[email protected]

No Comments

Post a Comment

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.