Top

What is SEO – Τί είναι SEO

what is seo

What is SEO – Τί είναι SEO

Αφού έφτασες σε αυτό το άρθρο για το what is seo ίσως να έχεις καταφέρει πολλά.
Εάν το βρήκες κατά τύχη δεν έχεις καταφέρει και τόσα, αλλά αν επέμεινες τόσο και ειδικά μετά από τις γνωστές δυσκολίες του Ιντερνετικου χώρου τότε έχεις καταφέρει πολλά.
Παρακάτω θα βρεις δωρεάν απαντήσεις με σκοπό να σε βοηθήσουν να πλησιάσεις ακόμα περισσότερο προς την γνώση και να επιτυχείς τους στόχους σου.

Τι είναι SEO

SEO (Search Engine Optimization) είναι η σωστή καταχώρηση περιεχομένου μιας σελίδας στις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου. Παρόλο που η Google με τους κορυφαίους μηχανισμούς της πλησιάζει τον ανθρώπινο τρόπο σκέψης και αξιολογεί μια μεγάλη προσπάθεια ή ένα ποιοτικό περιεχόμενο με πρωτογενές υλικό δεν ευθύνεται για τη λάθος τοποθέτηση ή ταξινόμηση από τον χρήστη. Τι πρέπει όμως να γνωρίζει κανείς για το σωστό Search Engine Optimization; Πως μπορεί να φτάσει κάποιος στην πρώτη σελίδα.

Πως μπορώ να βρω κάποιον ειδικό SEO;

Μόνο από τύχη ή από συστάσεις.

Πως μπορώ να καταλάβω ότι κάποιος γνωρίζει SEO;

Θα πρέπει να σου μιλήσει για άρθρα και όχι για διαφημίσεις.

Πως μπορώ να εμπιστευτώ κάποιον ότι γνωρίζει SEO;

Θα πρέπει να παρουσιάσει διάφορα έργα (Websites) στην πρώτη σελίδα των μηχανών αναζήτησης.

Μπορεί το SEO να σώσει την επιχείρησή μου;

Όχι αποκλειστικά. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις (Websites, επιχειρήσεις, e-shops) που τα προϊόντα τους ή τα αντικείμενα τους δεν ευνοούνται από το SEO και εξαρτώνται μόνο από άλλες μεθόδους προώθησης.


Είναι απαραίτητο για την επιχείρησή μου; Γιατί;


Ναι οπωσδήποτε. Αν το Website δεν είναι σωστά φτιαγμένο και ταξινομημένο τότε δεν μπορεί να γίνει ποτέ optimized. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται περιουσίες σε διαφημίσεις και το Site μας να είναι αόρατο στις μηχανές αναζήτησης.


Μπορώ να μάθω SEO μέσα από διάφορα σεμινάρια;


Ίσως όχι. Το SEO το γνωρίζουν μόνο όσοι είναι πρώην ή και νυν Bloggers με πείρα περισσότερο των 10 ετών. Λόγω του ότι η Google ξεκίνησε από την Αμερική είναι προφανές ότι οι Bloggers της Αμερικής είναι πιο έμπειροι στο SEO. Όποιος λοιπόν γνωρίζει SEO το εφαρμόζει χωρίς να φανερώνει τα μυστικά του. Οι Αρχαίοι Έλληνες έλεγαν ότι όποιος δεν μπορεί να πράξει αναγκαστικά διδάσκει. Τα συμπεράσματα δικά σας.


Πόσον καιρό πρέπει να περιμένω για να δω τα αποτελέσματα του SEO;


Εξαρτάται από την ποιότητα του δημοσιευμένου περιεχομένου. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που κάνουν μόνο έναν μήνα για να έρθουν στην πρώτη σελίδα των μηχανών αναζήτησης. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που χρειάζονται περισσότερο από ένα χρόνο δημοσιεύοντας μόνο ποιοτικό περιεχόμενο και εξαρτώνται από τον ανταγωνισμό.


Μπορώ να μάθω SEO μέσα από βιβλία;


Τα πανάκριβα βιβλία δίνουν στοιχειώδεις γνώσεις για τις παραμέτρους που επιθυμεί η Google και οι μηχανές αναζήτησης. Δεν μπορούν όμως να βοηθήσουν περισσότερο. Ότι αποκαλύπτουν, έχει ήδη φανερωθεί και δοκιμαστεί πριν από χρόνια.


Τι κερδίζω από το SEO;


Κερδίζω υψηλότερες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης με αποτέλεσμα την αύξηση των “οργανικών” αναζητήσεων, δηλαδή περισσότεροι άνθρωποι θα επισκέπτονται την ιστοσελίδα μου χωρίς να πληρώνω διαφημίσεις σε διάφορες πλατφόρμες όπως στα Social Media και άλλες. Το SEO ανεβάζει την ιστοσελίδα μας στα “μάτια” των μηχανών αναζήτησης. Δηλαδή ανεβαίνει η αξιοπιστία του Site μας και κατ’ επέκταση η ταυτότητας μας.


Μπορεί το SEO να αυξήσει τις πωλήσεις μου;


Όχι απαραίτητα. Το SEO αυξάνει την προσέλκυση των ενδιαφερομένων αλλά πρέπει να συνδυαστεί σωστά και με άλλες μεθόδους αλλά και τεχνικές προώθησης (Online-Offline promotion) ώστε να προκαλέσει αύξηση των πωλήσεων. Σίγουρα όμως μειώνει τις δαπάνες της κάθε επιχείρησης αφού αντικαθιστά τον αγορασμένο κόσμο από διαφημίσεις.

Υπάρχει καλό και κακό SEO; Ποια είναι αυτά;


Ναι. Υπάρχει το πολύ κακό SEO το οποίο σημαίνει ότι από μία δημοσίευση φέρνει πολύ κόσμο στην ιστοσελίδα μου αλλά δεν είναι έγκυρο ή αξιόπιστο και οι χρήστες εγκαταλείπουν αμέσως το Site μου (υψηλός δείκτης Bounce Rate). Υπάρχει το καλό και σωστό SEO το οποίο κατευθύνει σωστά τον αναγνώστη στον σωστό ιστότοπο και τον ικανοποιεί απολυτά. Στην συνεχεία οι μηχανές αναζήτησης “διαβάζουν” την ικανοποιημένη συμπεριφορά του αναγνώστη και προωθούν τον ιστότοπο σε μεγαλύτερες θέσεις αναζήτησης.

Διαφορά πληρωμένης διαφήμισης με το SEO.

Στην πληρωμένη διαφήμιση εμφανίζεσαι χωρίς να σε ψάχνουν οι χρήστες, ακόμα και αν απευθύνεσαι σε στοχευμένο κοινό με τα λεγόμενα φίλτρα, παραβλέποντας τον κίνδυνο να γίνεις ενοχλητικός. Με το SEO όμως οι χρήστες σε βρίσκουν από μόνοι τους ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΙΝ.

Επίλογος

Αν οι παραπάνω απαντήσεις δεν σε κάλυψαν αρκετά ή δεν σε βοήθησαν καθόλου ώστε να συνεχίσεις τους στόχους σου τότε θα πρέπει να μάθεις τα βασικά του SEO και να ξαναδιαβάσεις στο μέλλον το άρθρο για να το καταλάβεις καλύτερα.

Μπορείς επίσης να μελετάς το καλύτερο άρθρο για SEO 200+10 παράμετροι για υψηλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

Αν έχεις απορίες αλλά νιώθεις έτοιμος να πλησιάσεις τα Golden Boys of SEO τότε μπορείς να επικοινωνήσεις στο [email protected]

No Comments

Post a Comment

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.